Gulrot- og linsesuppe med egg, bacon, flatbread og koriander
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Røde linser
125 g
Gulrot
200 g
Gul løk
0.50 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1 stk
Ingefær
1 bit
Egg
1 pakke
Baconterninger
100 g
Koriander
1 bunt
Flatbread
1 pakke
Vann
4.50 dl
Olje
Salt
Pepper
Vann
1 l
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til suppen med litt spisskummin!
Sett stekeovnen på 240 grader.
Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken. Skrell gulrøttene og ingefæren. Riv gulrøttene og ingefæren på et rivjern.
Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek grønnsakene fra forrige punkt i 2-3 minutter. Tilsett linsene, 1 l vann og hønsebuljongen, og kok opp. Skru temperaturen ned til middels, og la suppen småkoke i 10-15 minutter.
Kok eggene i ca. 10 minutter.
Varm opp en liten, tørr stekepanne til høy varme, og stek baconterningene til de er gylne og sprø.
Varm flatbreadene i ovnen i 1-3 minutter.
Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell dem, og del dem i to. Ha eggene i en skål for servering. Finhakk korianderen.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender, og smak til med salt og pepper. Topp suppen med korianderen, eggene og baconet.
Vel bekomme!