Svinekoteletter med urtepoteter, lun grønnsakssalat og peppersaus
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Svinekoteletter
350 g
Peppersaus
1 pakke
Poteter
350 g
Mango
1 stk
Grønnkål
100 g
Rødløk
1 stk
Kjørvel
1 pakke
Sitron
0.50 stk
Olje
Olivenolje
Salt
Pepper
Litt salt
1 ts
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tørk av kjøttet før du har det i stekepannen, og sørg for at pannen er skikkelig varm før du steker det. Da unngår du at kjøttet kokes, og sjansene for et vellykket resultat øker!
Kutt potetene i grove biter. Kok potetbitene i ca. 15 minutter, eller til de er møre.
Skrell mangoen. Kutt rødløken og mangoen i terninger. Fjern de tykkeste stilkene fra grønnkålen, skyll grønnkålbladene i kaldt vann, og kutt dem i små biter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Krydre svinekotelettene med salt og pepper. Stek svinekotelettene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Legg kjøttet til side på en tallerken, og la det hvile i 2-3 minutter før servering.
Ha litt olivenolje i den samme stekepannen, og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek rødløken og grønnkålen i 1-2 minutter, tilsett mangoen, og stek videre i ca. 1 minutt. Smak til med saften fra sitronen, salt og pepper.
Finhakk kjørvelen. Sil vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Vend inn kjørvelen, litt olivenolje og 1 ts salt. Smak til med pepper.
Skjær svinekotelettene i skiver, og server med den lune grønnsakssalaten, urtepotetene og peppersausen.
Vel bekomme!