Kylling satay med frisk ananassalat og jasminris

Kylling satay med frisk ananassalat og jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Peanøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Jasminris
400 g
Kyllinglårfilet
800 g
Red rub-krydder
2 pakke
Sataysaus
2 glass
(Peanøtter)
Olje
3 ss
Soyasaus
2 ss
Tobladssalat
100 g
Ananas
1 stk
Agurk
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Lime
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
438 kcal
Fett:
13 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grillet ananas er kjempegodt. Kutt ananasen i skiver på 1 cm og pensle dem med olje. Grill ananasskivene i 1–2 minutter på hver side. Dryss over litt flaksalt og chiliflak. Tre kyllingen på spyd og grill den!

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær kyllingen i store terninger, behold fettet på. Ha kyllingen i en bolle og bland inn red rub-krydderet, 3 ss olje og 2 ss soyasaus. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen i omtrent 5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Ha på sataysausen og kok opp. 
 Skyll og tørk salaten. Skjær skallet av ananasen og kutt den og agurken i terninger. Bland sammen salaten, agurken, ananasen og sesamfrøene i en serveringsskål. Drypp over litt olivenolje og smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Vel bekomme!