Lun søtpotetsalat med kylling og egg
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Rød paprika
½ stk
Lime
1 stk
Egg
2 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 411 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 8 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du andre grønnsaker som passer til liggende? Prøv dere frem og lag deres egen vri på salaten.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpotetstavene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstavene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne.
Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Skrell og finhakk rødløken. Kutt paprikaen i terninger, og limen i båter.
Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i litt olje og stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingen over på et skjærebrett og la den hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i strimler.
Kok eggene i 7–9 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell og kutt dem i båter.
Bland søtpotetstavene, kyllingen, grønnsakene og eggebåtene sammen i en stor serveringsskål, og vend inn litt olivenolje og saft fra limebåtene.
Vel bekomme!