Lun søtpotetsalat med kylling og egg

Lun søtpotetsalat med kylling og egg

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpotet
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Rød paprika
½ stk
Lime
1 stk
Egg
2 stk
(Egg)
Kyllinglårfilet
400 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
411 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
8 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du andre grønnsaker som passer til liggende? Prøv dere frem og lag deres egen vri på salaten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpotetstavene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstavene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne.
 Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Skrell og finhakk rødløken. Kutt paprikaen i terninger, og limen i båter.
Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i litt olje og stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingen over på et skjærebrett og la den hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i strimler. 
Kok eggene i 7–9 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell og kutt dem i båter.
 Bland søtpotetstavene, kyllingen, grønnsakene og eggebåtene sammen i en stor serveringsskål, og vend inn litt olivenolje og saft fra limebåtene. 
Vel bekomme!