Chipotle- og honningbakte kyllingklubber med ovnsbakte poteter, maiskrem og barbecuesaus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Krydrede, klissete og søte kyllingklubber er både grisete og kjempegodt. Med en fyldig maiskrem og barbecuesaus, er dette skikkelig hverdagskos.
Krydrede, klissete og søte kyllingklubber er både grisete og kjempegodt. Med en fyldig maiskrem og barbecuesaus, er dette skikkelig hverdagskos.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- flytende honning
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kyllingklubber
600 g
Chipotlemiks
½ pakke
Flytende honning
1 ss
Smør
1 ss
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
Småpoteter
300 g
Brokkoli
½ stk
Barbecuesaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 600 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 39 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dropp den flytende honningen hvis du ikke har!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Del potetene i to. Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel potetene og brokkolien utover et halvt stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper.
Fordel kyllingklubbene utover den andre halvdelen av stekebrettet, og vend inn chipotlemiksen, 1 ss honning og 1 ss smør. Stek grønnsakene og kyllingen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Sil vannet av maiskornene, og ha maisen i en kjele sammen med ½ dl melk. Gi det hele et raskt oppkok, og kjør blandingen til en krem med en stavmikser. Smak til med salt og smør.
Server barbecuesausen til retten.
Vel bekomme!