Chipotle- og honningbakte kyllingklubber med ovnsbakte poteter, maiskrem og barbecuesaus

Chipotle- og honningbakte kyllingklubber med ovnsbakte poteter, maiskrem og barbecuesaus

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Krydrede, klissete og søte kyllingklubber er både grisete og kjempegodt. Med en fyldig maiskrem og barbecuesaus, er dette skikkelig hverdagskos.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • flytende honning
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kyllingklubber
600 g
Chipotlemiks
½ pakke
Flytende honning
1 ss
Smør
1 ss
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
Småpoteter
300 g
Brokkoli
½ stk
Barbecuesaus
1 pakke
(Fisk, Sennep, Bygg)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
600 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
39 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dropp den flytende honningen hvis du ikke har!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Del potetene i to. Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel potetene og brokkolien utover et halvt stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper.
 Fordel kyllingklubbene utover den andre halvdelen av stekebrettet, og vend inn chipotlemiksen, 1 ss honning og 1 ss smør. Stek grønnsakene og kyllingen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Sil vannet av maiskornene, og ha maisen i en kjele sammen med ½ dl melk. Gi det hele et raskt oppkok, og kjør blandingen til en krem med en stavmikser. Smak til med salt og smør.
Server barbecuesausen til retten.
Vel bekomme!