Svinekam med ovnsbakte rotgrønnsaker og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Søtpotet
1 stk
Sellerirot
1 bit
Bakepoteter
2 stk
Spisskål
1 bit
Svinekam i skiver
350 g
Bearnéssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 568 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 28 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La kjøttet hvile i 3–4 minutter før servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten og selleriroten i små terninger. Skyll og del potetene i båter. Fordel potetene, søtpoteten og selleriroten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Kutt spisskålen i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek spisskålen med snittflaten ned i omtrent 2 minutter, til den er gyllen.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!