Svinekam med ovnsbakte rotgrønnsaker og bearnéssaus

Svinekam med ovnsbakte rotgrønnsaker og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Søtpotet
1 stk
Sellerirot
1 bit
(Selleri)
Bakepoteter
2 stk
Spisskål
1 bit
Svinekam i skiver
350 g
(Selleri)
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
568 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
28 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La kjøttet hvile i 3–4 minutter før servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt søtpoteten og selleriroten i små terninger. Skyll og del potetene i båter. Fordel potetene, søtpoteten og selleriroten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter. 
Kutt spisskålen i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek spisskålen med snittflaten ned i omtrent 2 minutter, til den er gyllen.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!