Fiskepakker med laks, fargerike grønnsaker, ris og kokoskremet karrisaus
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- hvetemel
- pepper
- salt
- smør
- vann
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
1 stk
Tomat
1 stk
Laksefilet
600 g
Jasminris
250 g
Kokosmelk
1 stor boks
Karri
1 pakke
Lime
½ stk
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 750 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server sitronbåter til retten!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Snitt purreløken i to på langs, og skyll den godt innvendig. Kutt purreløken i skiver og tomaten i terninger. Skjær fisken i terninger.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg frem fire ark med aluminiumsfolie, og brett opp kantene slik at du har fire aluminiumsskåler. Legg grønnsakene i folien, og fordel fisken oppå grønnsakene. Ha litt smør i hver fiskepakke, og krydre med salt og pepper. Lukk folien helt igjen, og legg fiskepakkene på et stekebrett. Stek fiskepakkene i ovnen i 12–15 minutter. Åpne pakkene før servering, og sjekk at fisken er gjennomstekt.
Smelt 1 ss smør i en kjele. Rør inn 1 ss hvetemel og karrikrydderet. Spe på med kokosmelken og 1 dl vann, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og smak til med salt, pepper og saft fra limen. Ikke la sausen koke etter at du har tilsatt limesaften, da kan den skille seg. Hold sausen varm frem til servering.
Vel bekomme!