Surf & turf Flow-burger med grillet vårløk og syltet rødkål, toppet med pepperrotdressing

Surf & turf Flow-burger med grillet vårløk og syltet rødkål, toppet med pepperrotdressing

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Plantebasert burger
240 g
Poteter
400 g
Chiliflak
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Rødkål
100 g
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
½ dl
Pepperrotdressing
1 beger
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Burgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
759 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne vårløken i litt olje og ha den på grillen!

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skyll potetene og vårløken. Kutt potetene i 3 eller 4 biter, og kutt bunnen av vårløken. Ha potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper, og ønsket mengde av chiliflakene. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend vårløken i litt olje, og legg den på brettet sammen med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid. La dem steke ferdig sammen. 
 Bland sammen ½ dl eddik, ½ dl sukker og litt salt i en skål, og vend inn rødkålen. 
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek Flow-burgerne i 4–5 minutter på hver side. 
Fyll burgerbrødene med Flow-burgerne og den syltede rødkålen, og topp med vårløken og pepperrotdressingen. Server chilichunksene ved siden av. 
Funfact! Flow-burgeren er laget av norske grønnsaker og sjøgress! 
Vel bekomme!