Surf & turf Flow-burger med grillet vårløk og syltet rødkål, toppet med pepperrotdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Plantebasert burger
240 g
Poteter
400 g
Chiliflak
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Rødkål
100 g
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
½ dl
Pepperrotdressing
1 beger
Burgerbrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 759 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne vårløken i litt olje og ha den på grillen!
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll potetene og vårløken. Kutt potetene i 3 eller 4 biter, og kutt bunnen av vårløken. Ha potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper, og ønsket mengde av chiliflakene. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend vårløken i litt olje, og legg den på brettet sammen med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid. La dem steke ferdig sammen.
Bland sammen ½ dl eddik, ½ dl sukker og litt salt i en skål, og vend inn rødkålen.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek Flow-burgerne i 4–5 minutter på hver side.
Fyll burgerbrødene med Flow-burgerne og den syltede rødkålen, og topp med vårløken og pepperrotdressingen. Server chilichunksene ved siden av.
Funfact! Flow-burgeren er laget av norske grønnsaker og sjøgress!
Vel bekomme!