Adams saftige kjøttpai med frisk salat

Adams saftige kjøttpai med frisk salat

Ny oppskrift
Under 50 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Gluten

Basisvarer:
  • Egg
  • melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Paideig
1 pakke
(Gluten)
Karbonadedeig
500 g
Revet gulrot
1 pakke
Gul løk
1 stk
Tomat
2 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Basilikum og oregano
1 pose
Tomatpuré
1 boks
Isbergsalat
1 stk
Agurk
1 stk
Egg
2 stk
Melk
1 dl
Olivenolje
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mat til overs? Frys ned pairestene, og varm dem opp og nyt dem til middag en dag du er travel!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Rull ut 1 stk paideig i en smurt paiform, og trykk til langs kantene slik at paien får sin karakteristiske form. Stikk små hull i deigen med en gaffel, og forstek paideigen midt i ovnen i 5-6 minutter.
Grovhakk 1 stk gul løk, og skrell og press 1 stk kinesisk hvitløk.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek ca 500 g karbonadedeig til deigen har fått litt farge. Tilsett løken og hvitløken, og stek videre til løken er blank. Ha i 1 pk revet gulrot, og stek videre i ca 1 minutt. Tilsett 1 boks tomatpuré og 1 pose basilikum og oregano, og stek i et par minutter til. Smak til med salt og pepper.
Visp sammen 2 stk egg og 1 dl melk i en bolle. Fordel kjøttfyllet i paiformen, og hell eggeblandingen over kjøttfyllet.
Kutt 2 stk tomater i skiver, og fordel tomatskivene på toppen av paien. Drypp over litt olivenolje, og stek paien i ovnen i ca 25 minutter, eller til paifyllet har stivnet.
Skyll og finsnitt 1 stk isbergsalat, og kutt 1 stk agurk i terninger. Bland salaten og agurken sammen i en serveringsskål, og topp med litt olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!