Hvitløksstekte lammeskiver med ratatouille og ovnsbakte potetbåter

Hvitløksstekte lammeskiver med ratatouille og ovnsbakte potetbåter

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
    Lammelår i skiver
    800 g
    Mandelpoteter
    700 g
    Squash
    1 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Gul løk
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    1 stk
    Hakkede tomater
    1 boks
    Tomatpuré
    1 boks
    Urtemiks
    1 pakke
    (Sulfitt)
    Kruspersille
    1/2 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt sukker i ratatouillen for å balansere det bitre og det syrlige i grønnsakene og tomatene.

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Kutt ca 700 g mandelpoteter i båter. Fordel potetbåtene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er møre.
    Kutt 1 stk squash, 1 stk rød paprika og 1 stk gul løk i små terninger, og skrell og press 1/2 stk kinesisk hvitløk.
    Varm opp en stor kjele med litt olivenolje til høy varme. Stek grønnsakene fra punkt 3 i ca 4 minutter. Tilsett 1 boks tomatpuré, og stek videre i ca 2 minutter under omrøring. Ha i 1 boks hakkede tomater, og la ratatouillen småkoke i 3-4 minutter. Smak til med 1 pk urtemiks, salt og pepper.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Skrell og knus 1/2 stk kinesisk hvitløk. Tørk lett av ca 800 g lammelår i skiver med litt kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper. Stek lammeskivene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Tilsett hvitløken og 1 ss smør mot slutten av steketiden. La kjøttet hvile på en tallerken i ca 2 minutter før servering.
    Grovhakk 1/2 pk kruspersille. Vend persillen inn i ratatouillen rett før servering.
    Vel bekomme!