Hvitløksstekte lammeskiver med ratatouille og ovnsbakte potetbåter
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
Lammelår i skiver
800 g
Mandelpoteter
700 g
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Tomatpuré
1 boks
Urtemiks
1 pakke
Kruspersille
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sukker i ratatouillen for å balansere det bitre og det syrlige i grønnsakene og tomatene.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt ca 700 g mandelpoteter i båter. Fordel potetbåtene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Kutt 1 stk squash, 1 stk rød paprika og 1 stk gul løk i små terninger, og skrell og press 1/2 stk kinesisk hvitløk.
Varm opp en stor kjele med litt olivenolje til høy varme. Stek grønnsakene fra punkt 3 i ca 4 minutter. Tilsett 1 boks tomatpuré, og stek videre i ca 2 minutter under omrøring. Ha i 1 boks hakkede tomater, og la ratatouillen småkoke i 3-4 minutter. Smak til med 1 pk urtemiks, salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Skrell og knus 1/2 stk kinesisk hvitløk. Tørk lett av ca 800 g lammelår i skiver med litt kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper. Stek lammeskivene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Tilsett hvitløken og 1 ss smør mot slutten av steketiden. La kjøttet hvile på en tallerken i ca 2 minutter før servering.
Grovhakk 1/2 pk kruspersille. Vend persillen inn i ratatouillen rett før servering.
Vel bekomme!