Ovnsbakt torsk med potetbåter, gulrotmos og nøttesmør med erter
Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Valnøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Torskefilet
700 g
Poteter
700 g
Gulrot
600 g
Banansjalottløk
1 stk
Erter
1 pakke
Valnøtter
1 pakke
Melk
Olivenolje
Olje
Pepper
Salt
Smør
4 ss
Soyasaus
2 ss
Vann
1 l
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle før du har den i ovnen. Dette gjør fisken fastere, og resultatet blir bedre!
Sett stekeovnen på 230 grader, og sett en kjele med ca 1 l vann på kok.
Kutt ca 700 g poteter i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i ca 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell ca 600 g gulrot, og kutt gulroten i mindre biter. Kok gulrotbitene i vannet fra punkt 1 i 10-12 minutter, eller til de er møre.
Skjær ca 700 g torskefilet i porsjonsstykker. Krydre fisken med litt salt, og topp den med litt olivenolje. Fordel fiskestykkene i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 8-13 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Sil vannet av den ferdigkokte gulroten, og ha den tilbake i kjelen. Bruk en gaffel til å mose gulroten sammen med litt salt og olivenolje. Spe på med litt melk om nødvendig.
Grovhakk 1 pk valnøtter, og skrell og finhakk 1 stk banansjalottløk. Varm opp en tørr kjele til høy varme. Ha nøttene i kjelen, og rist dem i 1-2 minutter, eller til de er gylne. Tilsett 4 ss smør, og stek videre til smøret er nøttebrunt. Skru ned til lav varme, og vend sjalottløken, 2 ss soyasaus og 1 pk erter inn i smøret. Rør godt i ca 2 minutter, og server.
Vel bekomme!