Indrefilet av svin med ovnsbakte poteter, gulrøtter, spinat og paprikasaus

Indrefilet av svin med ovnsbakte poteter, gulrøtter, spinat og paprikasaus

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
1000 g
Marinert indrefilet av svin
600 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
Gulrøtter
600 g
Gul løk
2 stk
Spinat
200 g
Paprikasaus
2 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
367 kcal
Fett:
7 g
Karbohydrater:
39 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For perfekt resultat på kjøttet, kan du bruke et steketermometer og ta kjøttet ut av ovnen når temperaturen viser 65 grader. La kjøttet hvile til det ligger på omtrent 68 grader.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skjær indrefileten i to på langs, og deretter i to på tvers. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe på alle sider. Stek kjøttet i ovnen med potetene de siste 5 minuttene av potetenes steketid. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå, skrell og kutt løken i båter, og skyll spinaten. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og smør. Stek gulrøttene og løken i 5–6 minutter, til dem er gylne og møre. Stek gjerne grønnsakene i to omganger. Tilsett spinaten mot slutten av steketiden, og stek det hele til spinaten har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!