Rød kyllingcurry med blomkål, ris og kokosmelk servert med koriander

Rød kyllingcurry med blomkål, ris og kokosmelk servert med koriander

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • sukker
    Jasminris
    150 g
    Blomkål
    1 stk
    Sjalottløk
    1 stk
    Kyllinglårfilet
    400 g
    Rød currypaste
    1 pakke
    Kokosmelk
    1 stor boks
    Grønnsaksbuljong
    1 pakke
    Lime
    1 stk
    Koriander
    1 bunt
    Sukker
    1 ts
    Næringsberegning (per porsjon)
    Energi:
    566 kcal
    Fett:
    18 g
    Karbohydrater:
    58 g
    Protein:
    42 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Smak til curryen med fiskesaus i stedet for salt for en mer utpreget smak av umami.

    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Del blomkålen i små buketter. Skrell og finhakk sjalottløken. Skjær kyllingen i grove biter. 
    Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 2–3 minutter, og rør inn 1 ts av currypasten og 1 ts sukker. Vend inn kokosmelken og grønnsaksbuljongen. Ha i blomkålen, og la det hele småkoke i 3–4 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med saft fra limen, salt, eventuelt mer av currypasten og sukker.
    Grovhakk korianderen, og server den til retten. 
    Vel bekomme!