Rød kyllingcurry med blomkål, ris og kokosmelk servert med koriander
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- salt
- sukker
Jasminris
150 g
Blomkål
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Rød currypaste
1 pakke
Kokosmelk
1 stor boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Sukker
1 ts
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 566 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til curryen med fiskesaus i stedet for salt for en mer utpreget smak av umami.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del blomkålen i små buketter. Skrell og finhakk sjalottløken. Skjær kyllingen i grove biter.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 2–3 minutter, og rør inn 1 ts av currypasten og 1 ts sukker. Vend inn kokosmelken og grønnsaksbuljongen. Ha i blomkålen, og la det hele småkoke i 3–4 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med saft fra limen, salt, eventuelt mer av currypasten og sukker.
Grovhakk korianderen, og server den til retten.
Vel bekomme!