Hjertesalatblader med teriyakikjøttdeig av svin, curry- og mangodressing, syltet rødløk og frisk salsa
4.18 (140)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Soya·
- Nøtter
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Hjertesalat
2 stk
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Sukker
2 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Nektarin
1 stk
Tomat
1 stk
Koriander
1 bunt
Kjøttdeig av svin og storfe
350 g
Teriyakisaus
100 g
Curry- og mangodressing
1 pakke
Nøttemiks
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 887 kcal
- Fett:
- 70 g
- Karbohydrater:
- 21 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ikke server peanøtter til barn under tre år, da de lett kan sette nøtter i halsen.
Kutt endene av hjertesalatene. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
Skrell rødløken. Kutt rødløken først i to på langs, og så i tynne skiver. Bland rødløken sammen med 2 ts sukker, 1 ts eddik og saft fra halve limen i en serveringskål.
Skyll og kutt nektarinen og tomaten i små terninger. Finhakk korianderen. Bland tomat- og nektarinterningene sammen med korianderen i en servingsskål, og vend inn saft fra resten av limen og litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett teriyakisausen og stek videre i 3–4 minutter.
Grovhakk nøttene. Fyll hjertesalatbladene med teriyakikjøttdeigen, curry- og mangodressingen, den syltede rødløken, tomat- og nektarinsalsaen, og nøttene.
Vel bekomme!