Indrefilet av svin med grønnsaksris og urtedressing

Indrefilet av svin med grønnsaksris og urtedressing

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Laktosefritt smør
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Marinert indrefilet av svin
300 g
Jasminris
150 g
Karri
1 pakke
Pære
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Laktosefritt smør
1 ss
Bladpersille
½ bunt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Laktosefri lettrømme
150 g
(Melk)
Olivenolje
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
789 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
81 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland inn litt soyasaus i grønnsaksrisen!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha karrien i kokevannet.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Ha kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen 15–20 minutter, eller til det er gjennomstekt. Hvis du bruker steketermometer, skal kjøttet ha en kjernetemperatur på omtrent 68 grader når du tar det ut av ovnen. La det hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer det i skiver.
Kutt pæren og tomaten i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Vend 1 ss smør og grønnsakene inn med den ferdigkokte risen. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
 Skrell og knus hvitløken med den flate siden av kniven. Skyll persillen i kaldt vann. Ha hvitløken, persillen og ½ dl olivenolje i et desilitermål. Kjør alt til en jevn blanding med en stavmikser. Ha i rømmen, og kjør det hele sammen. Ha dressingen i en serveringsskål. Skyll sitronen, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern, og rør sitronskallet inn i dressingen. Smak til med litt salt og pepper.
Vel bekomme!