Juletorsk med baconsmør, poteter, revet gulrot, sitron og ertepuré

Juletorsk med baconsmør, poteter, revet gulrot, sitron og ertepuré

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Melk
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Torskefilet
    700 g
    Småpoteter
    600 g
    Ertepuré
    400 g
    Bacon
    100 g
    Salt
    Smør
    3 ss
    Revet gulrot
    1 pakke
    Sitron
    1 stk
    Melk
    Olje
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt presset sitronsaft i baconsmøret for ekstra god smak!

    Kok potetene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet til det er gyllent og sprøtt, og ha det over på et fat. Ikke vask stekepannen.
    Varm opp ertepuréen i en kjele på lav varme under omrøring. Spe på med melk etter behov.
    Ha litt olje i stekepannen, og varm den opp igjen til full varme. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha baconet tilbake i pannen sammen med 3 ss smør, og stek videre til smøret er lyst nøttebrunt.
    Ha gulroten i en serveringsskål, og smak til med saften fra sitronen.
    Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
    Vel bekomme!