Juletorsk med baconsmør, poteter, revet gulrot, sitron og ertepuré
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Torskefilet
700 g
Småpoteter
600 g
Ertepuré
400 g
Bacon
100 g
Salt
Smør
3 ss
Revet gulrot
1 pakke
Sitron
1 stk
Melk
Olje
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt presset sitronsaft i baconsmøret for ekstra god smak!
Kok potetene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet til det er gyllent og sprøtt, og ha det over på et fat. Ikke vask stekepannen.
Varm opp ertepuréen i en kjele på lav varme under omrøring. Spe på med melk etter behov.
Ha litt olje i stekepannen, og varm den opp igjen til full varme. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha baconet tilbake i pannen sammen med 3 ss smør, og stek videre til smøret er lyst nøttebrunt.
Ha gulroten i en serveringsskål, og smak til med saften fra sitronen.
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!