Fersk pasta vendt i ruccolapesto, og toppet med ovnsbakt jordskokk
3.94 (87)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Mandler
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Fersk tagliatelle
250 g
Jordskokk
250 g
Sjalottløk
1 stk
Sitron
½ stk
Grønt eple
1 stk
Ruccola
50 g
Mandelskiver
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Olivenolje
1 dl
Tobladssalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 557 kcal
- Fett:
- 11 g
- Karbohydrater:
- 93 g
- Protein:
- 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne retten med litt revet sitronskall!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll jordskokkene i kaldt vann, og del dem i biter på omtrent 2 cm. Skrell og kutt sjalottløken i fire. Fordel jordskokkene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, saft fra sitronen, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 25 minutter.
Skyll ruccolaen i kaldt vann. Skrell og finhakk hvitløken. Ha ruccolaen, hvitløken og mandelskivene over i et litermål sammen med 1 dl olivenolje. Kjør det hele til en jevn masse med en stavmikser. Smak til med salt.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll og kutt eplet i terninger. Bland ruccolapestoen sammen med pastaen, og topp retten med jordskokkene og eplebitene. Server salaten til retten.
Vel bekomme!