Soyabakt laks med kokte småpoteter, smørdampet kål og epledressing

Soyabakt laks med kokte småpoteter, smørdampet kål og epledressing

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Liste
Liste
Bilder
Poteter
1000 g
Laksefilet
600 g
(Fisk)
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Soyasaus
3 ss
Smør
3 ss
Hodekål
1000 g
Kryddermiks med sennep og dill
2 pakke
(Sennep)
Lett crème fraîche
300 g
(Melk, Laktose)
Eple
2 stk
Sitron
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
567 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
30 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok alle potetene på en gang, så har du ferdig kokte poteter til den dagen du skal lage potetsalat.

Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft og kok opp en vid kjele med 1 liter lettsaltet vann.
Legg fisken i en ildfast form og fordel 3 ss soyasaus og 3 ss smør over fisken. Sett formen i ovnen og bak fisken i 10–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Kutt hodekålen i tynne strimler, bruk gjerne en mandolin om du har det. Ha 2 ss smør i det varme vannet og rør godt, tilsett kålen og la den småkoke i 2–3 minutter. Hell av vannet og vend inn kryddermiksen. 
Kutt eplet i små terninger, og sitronen i båter. Bland sammen epleterningene og crème fraîchen. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. 
Server resten av sitronbåtene ved siden av retten. 
Vel bekomme!