Soyabakt laks med kokte småpoteter, smørdampet kål og epledressing
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
1000 g
Laksefilet
600 g
Laksefilet
325 g
Soyasaus
3 ss
Smør
3 ss
Hodekål
1000 g
Kryddermiks med sennep og dill
2 pakke
Lett crème fraîche
300 g
Eple
2 stk
Sitron
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 567 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 30 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok alle potetene på en gang, så har du ferdig kokte poteter til den dagen du skal lage potetsalat.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft og kok opp en vid kjele med 1 liter lettsaltet vann.
Legg fisken i en ildfast form og fordel 3 ss soyasaus og 3 ss smør over fisken. Sett formen i ovnen og bak fisken i 10–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt hodekålen i tynne strimler, bruk gjerne en mandolin om du har det. Ha 2 ss smør i det varme vannet og rør godt, tilsett kålen og la den småkoke i 2–3 minutter. Hell av vannet og vend inn kryddermiksen.
Kutt eplet i små terninger, og sitronen i båter. Bland sammen epleterningene og crème fraîchen. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Server resten av sitronbåtene ved siden av retten.
Vel bekomme!