Lettsaltet torsk med kokte poteter, ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og soyasmør

Lettsaltet torsk med kokte poteter, ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og soyasmør

4.22 (161)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • helmelk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Småpoteter
300 g
Gulrot i skiver
300 g
Lettsaltet torskefilet
375 g
(Fisk)
Grønne erter
125 g
Helmelk
½ dl
Smør
1 ss
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Soyasaus
2–3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
562 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
7 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bak potetene i ovnen sammen med gulrøttene, så blir det mindre oppvask!

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrotskivene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg.
 Kok ertene i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme. Sil av vannet, og ha i ½ dl melk og 1 ss smør. Mos ertene til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
 Smelt kryddersmøret i en liten kjele på lav varme, og tilsett 3–4 ss soyasaus.
Vel bekomme!