Soyamarinert laks og salat med nektarin, pinjekjerner og rødløk

Soyamarinert laks og salat med nektarin, pinjekjerner og rødløk

4.31 (108)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • soyasaus
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Chiliflak
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Lime
1 stk
Soyasaus
2 ss
Olivenolje
2 ss
Nektarin
1 stk
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Tobladssalat
50 g
Pinjekjerner
1 pakke
Jasminris
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
720 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
64 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt flytende honning i soyamarinaden for en rundere smak.

Varm opp stekeovnen til 180 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg fisken i en smurt ildfast form. Bland sammen chiliflakene, sesamfrøene, 2 ss soyasaus, 2 ss olivenolje og saften fra halve limen i en skål, og hell blandingen over fisken. Stek fisken i ovnen i 8–9 minutter, eller til den er fast og har en lys rosa kjerne.
Skyll og kutt nektarinen i terninger. Skrell og finhakk rødløken, og kutt agurken i skiver. Skyll salaten i kaldt vann. Bland alt sammen i en serveringsskål, og strø over pinjekjernene. 
Riv den ferdigstekte fisken i biter, og strø fisken over salaten. Bruk soyablandingen fra bunnen av fiskeformen som dressing, eller server den ved siden av.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!