Soyamarinert laks og salat med nektarin, pinjekjerner og rødløk
4.31 (108)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- soyasaus
Laksefilet
325 g
Chiliflak
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Lime
1 stk
Soyasaus
2 ss
Olivenolje
2 ss
Nektarin
1 stk
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Tobladssalat
50 g
Pinjekjerner
1 pakke
Jasminris
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 720 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 64 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt flytende honning i soyamarinaden for en rundere smak.
Varm opp stekeovnen til 180 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg fisken i en smurt ildfast form. Bland sammen chiliflakene, sesamfrøene, 2 ss soyasaus, 2 ss olivenolje og saften fra halve limen i en skål, og hell blandingen over fisken. Stek fisken i ovnen i 8–9 minutter, eller til den er fast og har en lys rosa kjerne.
Skyll og kutt nektarinen i terninger. Skrell og finhakk rødløken, og kutt agurken i skiver. Skyll salaten i kaldt vann. Bland alt sammen i en serveringsskål, og strø over pinjekjernene.
Riv den ferdigstekte fisken i biter, og strø fisken over salaten. Bruk soyablandingen fra bunnen av fiskeformen som dressing, eller server den ved siden av.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!