Sommersalat med tunfisk, egg, tomater, oliven og grønne bønner med dressing

Sommersalat med tunfisk, egg, tomater, oliven og grønne bønner med dressing

3.44 (73)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Dijonsennep eller annen sennep
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Tunfisk
160 g
(Fisk)
Egg
2 stk
(Egg)
Grønne bønner
250 g
Tomater
2 stk
Hjertesalat
1 stk
Snackoliven
1 pakke
Rødløk
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
242 kcal
Fett:
9 g
Karbohydrater:
11 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt kokte potetbiter og noen små, supersalte ansjoser i retten for enda bedre smak!

Krydre tunfisken med litt pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og tilsett litt olje. Stek tunfisken i omtrent 15 sekunder på hver side, til fisken har fått en tynn stekeskorpe, men er rå inni. Kutt fisken i tynne skiver. 
Kok eggene i 8 minutter, skyll dem i kaldt vann og skrell dem. Del eggene i fire båter.
Kok opp litt lettsaltet vann i kjelen fra punkt 2, og kok de grønne bønnene i omtrent 3 minutter. Hell av vannet.
 Bland sammen 3 ss olivenolje og 2 ts dijonsennep i en skål. Smak til med salt og pepper.
Kutt tomatene i 4, og riv bladene av hjertesalaten. Sil laken av olivenene, og skrell og kutt rødløken i skiver. Fordel salatbladene på et serveringsfat, og fordel fisken, eggene, de grønne bønnene, tomatene, olivenene og rødløken over. Hell dressingen over salaten ved servering.
Vel bekomme!