Sommersalat med tunfisk, egg, tomater, oliven og grønne bønner med dressing
3.44 (73)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Dijonsennep eller annen sennep
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Tunfisk
160 g
Egg
2 stk
Grønne bønner
250 g
Tomater
2 stk
Hjertesalat
1 stk
Snackoliven
1 pakke
Rødløk
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 242 kcal
- Fett:
- 9 g
- Karbohydrater:
- 11 g
- Protein:
- 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt kokte potetbiter og noen små, supersalte ansjoser i retten for enda bedre smak!
Krydre tunfisken med litt pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og tilsett litt olje. Stek tunfisken i omtrent 15 sekunder på hver side, til fisken har fått en tynn stekeskorpe, men er rå inni. Kutt fisken i tynne skiver.
Kok eggene i 8 minutter, skyll dem i kaldt vann og skrell dem. Del eggene i fire båter.
Kok opp litt lettsaltet vann i kjelen fra punkt 2, og kok de grønne bønnene i omtrent 3 minutter. Hell av vannet.
Bland sammen 3 ss olivenolje og 2 ts dijonsennep i en skål. Smak til med salt og pepper.
Kutt tomatene i 4, og riv bladene av hjertesalaten. Sil laken av olivenene, og skrell og kutt rødløken i skiver. Fordel salatbladene på et serveringsfat, og fordel fisken, eggene, de grønne bønnene, tomatene, olivenene og rødløken over. Hell dressingen over salaten ved servering.
Vel bekomme!