Cæsarsalat med kremet brokkoli, grønnkål, hvitkløkskrutonger og pinjekjerner

Cæsarsalat med kremet brokkoli, grønnkål, hvitkløkskrutonger og pinjekjerner

4.01 (80)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Brokkoli
1 stk
Grønnkål
50 g
Hvite bønner
1 pakke
Pinjekjerner
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Bladpersille
1 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Smør
1 ss
Cashewnøtter
40 g
(Cashewnøtter)
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Kapers
1 ss
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
553 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
70 g
Protein:
28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt ut smøret med olje om du vil gjøre retten vegansk!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Ha cashewnøttene i en skål, og dekk dem med kaldt vann. 
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15–20 minutter. 
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i omtrent 30–60 sekunder, til de er gylne. Ha dem over på en tallerken.
 Skrell halve hvitløken, resten skal brukes i en annen rett. Finhakk hvitløken og persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør, persillen og halvparten av den finhakkede hvitløken. Kutt multibrødene i terninger, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn hvitløkssmøret, og stek krutongene midt i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til de er gylne og sprø.  
 Ha cashewnøttene, 1 ss kapers, resten av den hakkede hvitløken og litt saft fra sitronen over i et litermål. Kjør blandingen sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Tilsett litt vann hvis du ønsker en tynnere dressing.
 Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Masser grønnkålen med litt olje og salt i en salatbolle, til du kjenner at den blir mykere. Vend inn brokkolien, bønnene, krutongene og cashewdressingen. Tilsett gjerne mer kapers. Strø pinjekjernene over retten ved servering.
Vel bekomme!