Kyllinglår med bakte poteter og aromasoppsaus
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Kyllinglår
1/2 kg
Poteter
400 g
Aromasopp
100 g
Banansjalottløk
1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Blomkål
1/2 stk
Gressløk
1/2 pakke
Laktosefri melk
2 1/2 dl
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brokkolien kan også stekes i ovnen! Vend den i olje, salt og pepper, og stek den i ca. 12 minutter.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Kutt potetene i mindre biter, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel kyllinglårene og potetene på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 25-35 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Skrell og finhakk banansjalottløken, og kutt aromasoppen i skiver. Bland ut maisstivelsen med 4 ss vann i en skål.
Kok opp 1 liter vann med litt salt i en kjele.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek sjalottløken og soppen til soppen begynner å væske litt. Ha i 2,5 dl laktosefri melk, og kok opp. Tilsett maisstivelseblandingen, litt og litt, til sausen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Del blomkålen i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i mindre biter. Kok blomkålen i vannet fra punkt 4 i ca. 4 minutter.
Finsnitt gressløken, og strø den over retten før servering.
Vel bekomme!