Kyllingbryst i fløtesaus med ovnsbakte rotgrønnsaker og gressløk
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
Kyllingbryst
300 g
Fløtesaus
1 pakke
Gressløk
0.5 pakke
Gulrot
200 g
Kålrabi
1 bit
Pastinakk
200 g
Poteter
350 g
Olje
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek kyllingen i litt smør for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 240 grader.
Skrell og kutt kålrabien, gulroten, pastinakken og potetene i staver, og fordel grønnsakene i en stor ildfast form eller utover et stekebrett. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kyllingfileten med skinnsiden ned i ca 4 minutter. Snu kyllingen, og stek den i 4 minutter til. Krydre med salt og pepper, skru ned til lav varme, og hell over fløtesausen. La kyllingen trekke i sausen i ca 2 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Finhakk gressløken, og vend den inn med rotgrønnsakene før servering.
Vel bekomme!