Tomatisert one pot-pasta med paprika, purreløk og Gran Biraghi
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Kjøttdeig
350 g
Rød paprika
1/2 stk
Glutenfri penne
1/2 pakke
Gran Biraghi
1 pakke
Gul løk
1/2 stk
Gulrot
100 g
Cherrytomater
1/2 pakke
Basilikum og oregano
1/2 pose
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Oksebuljong
1 pakke
Minipurreløk
1 stk
Tomatpuré
1/2 boks
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Strø litt friske timianblader over retten ved servering.
Skrell gulrøttene, og skyll minipurreløken i kaldt vann. Kutt gulrøttene i terninger, og kutt purreløken og paprikaen i skiver. Del cherrytomatene i to. Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme. Stek løken og hvitløken i 2-3 minutter, til løken er blank. Ha i kjøttdeigen, hakk den opp, og stek videre i 3-4 minutter, til kjøttet har fått god farge. Tilsett tomatpuréen, rør godt, og stek videre i ca. 2 minutter.
Tilsett basilikum- og oreganokrydderet, oksebuljongen, gulrøttene, paprikaen, pastaen, cherrytomatene og halvparten av purreløken i kjelen med kjøttsausen. Hell over 1,1 liter vann, og rør forsiktig. Kok opp, og skru deretter temperaturen ned til middels varme. Ha på lokk, og la gryten småkoke i ca. 10 minutter. Ta av lokket, rør godt, og kok videre i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha i resten av purreløken, og topp gryten med Gran Biraghi-osten rett før servering.
Vel bekomme!