Grillet kyllinglår med selleri- og potetpuré, soyasmør, grønne erter og squash
3.96 (77)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Squash
1 stk
Grillede kyllinglår
430 g
Selleri- og potetpuré
500 g
Ingefær
1 bit
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
2 ss
Soyasaus
2 ss
Grønne erter
250 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 227 kcal
- Fett:
- 11 g
- Karbohydrater:
- 25 g
- Protein:
- 7 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til selleri- og potetpuréen med litt muskatnøtt for mer smak!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med selleri- og potetpuré i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Kok ertene i vannet med selleri- og potetpuréen de siste 2 minuttene av koketiden.
Kutt squashen i skiver på omtrent 1 cm. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg kyllingen ved siden av. Stek kyllingen og squashen i ovnen i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Skrell halve ingefæren, og riv den på den fine siden av et rivjern. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Smelt 2 ss smør i en liten kjele. La smøret stå på varmen i 3–4 minutter, til det er gyllent. Rør om innimellom så det ikke svir seg. Tilsett løken, hvitløken, ingefæren og 2 ss soyasaus i kjelen med smøret.
Ha selleri- og potetpuréen og ertene over i hver sine serveringsskåler.
Vel bekomme!