Grillet kyllinglår med selleri- og potetpuré, soyasmør, grønne erter og squash

Grillet kyllinglår med selleri- og potetpuré, soyasmør, grønne erter og squash

3.96 (77)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Squash
1 stk
Grillede kyllinglår
430 g
Selleri- og potetpuré
500 g
(Selleri, Melk, Laktose)
Ingefær
1 bit
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
2 ss
Soyasaus
2 ss
Grønne erter
250 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
227 kcal
Fett:
11 g
Karbohydrater:
25 g
Protein:
7 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til selleri- og potetpuréen med litt muskatnøtt for mer smak!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med selleri- og potetpuré i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Kok ertene i vannet med selleri- og potetpuréen de siste 2 minuttene av koketiden.
 Kutt squashen i skiver på omtrent 1 cm. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg kyllingen ved siden av. Stek kyllingen og squashen i ovnen i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
 Skrell halve ingefæren, og riv den på den fine siden av et rivjern. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Smelt 2 ss smør i en liten kjele. La smøret stå på varmen i 3–4 minutter, til det er gyllent. Rør om innimellom så det ikke svir seg. Tilsett løken, hvitløken, ingefæren og 2 ss soyasaus i kjelen med smøret.
Ha selleri- og potetpuréen og ertene over i hver sine serveringsskåler.
Vel bekomme!