Biffstrimler med wokket pak choy, avokado, ris og ponzusaus
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø
Basisvarer:
- Glutenfri soyasaus
- olje
- pepper
- salt
- vann
Koriander
1 bunt
Ingefær
1 bit
Rød chili
½ stk
Lime
1 stk
Honning
2 pakke
Glutenfri soyasaus
1 dl
Vann
½ dl
Jasminris
150 g
Flatbiff i strimler
300 g
Sesamfrø
1 pakke
Pak choy
1 stk
Avokado
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 471 kcal
- Fett:
- 4 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server resten av korianderen til retten.
Skyll korianderen og limen. Fjern frøene fra chilien. Finhakk korianderen og chilien. Skrell ingefæren. Finriv ingefæren og skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland sammen 1 dl glutenfri soyasaus, ½ dl vann, honningen, halvparten av korianderen og ingefæren, ønsket mengde av chilien og limeskallet i en serveringsskål. Kutt limen i båter, og smak til med saften fra limen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er lysebrune. Ha frøene over på et lite fat.
Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Ha biffstrimlene i stekepannen, og la dem ligge stille og steke i omtrent 1 minutt på hver side, til de har en jevn stekeskorpe. Tilsett ponzusausen, og kok opp.
Skyll pak choyen og kutt den i båter. Varm opp en annen stekepanne eller kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek pak choyen i omtrent 2 minutter, og krydre med salt og pepper.
Del avokadoen i to på langs, og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en spiseskje, og kutt det i terninger.
Topp retten med avokadoen, sesamfrøene og saft fra limebåtene.
Vel bekomme!