Thailandsk currygryte med torsk og ris

Thailandsk currygryte med torsk og ris

Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. sukker
    • olje
    • vann
    Torskefilet
    700 g
    Fullkornsris
    250 g
    Rødløk
    1 stk
    Rød currypaste
    1 pakke
    Brokkoli
    1 stk
    Gulrot
    200 g
    Koriander
    0.5 bunt
    Ingefær
    1 bit
    Hvitløk
    2 fedd
    Lime
    1 stk
    Lett kokosmelk
    1 boks
    Olje
    Vann
    1 dl
    Evt. sukker
    1 ts
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tilbered fullkornsris etter anvisning på pakken.
    Kutt rødløk i båter, skrell og finriv 1 bit ingefær, og skrell og press 2 stk hvitløksfedd. Skrell og del opp gulrot i skiver, og brokkoli i mindre buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i skiver.
    Stek hvitløk, ingefær og løk på middels høy varme i en stekegryte eller vid panne i litt olje i ca 3 minutter. Ha så på resten av grønnsakene, og stek videre i ca 3 minutter. Tilsett currypasten, kokosmelken, 1 dl vann, og kok opp.
    Skjær torsken i terninger. Legg fisketerningene i gryten eller pannen, og la dem trekke under lokk i ca 4 minutter. Smak til med litt salt, saften fra 1/2 stk lime og eventuelt resten av currypasten om du ønsker mer smak.
    Del opp resten av limen i båter og server til retten. Topp med 1/2 pk koriander ved servering.
    Vel bekomme!