Thailandsk currygryte med torsk og ris
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Evt. sukker
- olje
- vann
Torskefilet
700 g
Fullkornsris
250 g
Rødløk
1 stk
Rød currypaste
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Gulrot
200 g
Koriander
0.5 bunt
Ingefær
1 bit
Hvitløk
2 fedd
Lime
1 stk
Lett kokosmelk
1 boks
Olje
Vann
1 dl
Evt. sukker
1 ts
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered fullkornsris etter anvisning på pakken.
Kutt rødløk i båter, skrell og finriv 1 bit ingefær, og skrell og press 2 stk hvitløksfedd. Skrell og del opp gulrot i skiver, og brokkoli i mindre buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i skiver.
Stek hvitløk, ingefær og løk på middels høy varme i en stekegryte eller vid panne i litt olje i ca 3 minutter. Ha så på resten av grønnsakene, og stek videre i ca 3 minutter. Tilsett currypasten, kokosmelken, 1 dl vann, og kok opp.
Skjær torsken i terninger. Legg fisketerningene i gryten eller pannen, og la dem trekke under lokk i ca 4 minutter. Smak til med litt salt, saften fra 1/2 stk lime og eventuelt resten av currypasten om du ønsker mer smak.
Del opp resten av limen i båter og server til retten. Topp med 1/2 pk koriander ved servering.
Vel bekomme!