Smørstekt lyrfilet med grønnkål- og eplesalat, currydressing og urtepoteter

Smørstekt lyrfilet med grønnkål- og eplesalat, currydressing og urtepoteter

4.05 (193)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Urtemiks
½ pakke
(Sulfitt)
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Lime
½ stk
Gulrot
1 stk
Eple
1 stk
Reddiker
½ pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Lyrfilet
450 g
(Fisk)
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
448 kcal
Fett:
1 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ovnsstek gulrøttene, grønnkålen og eplet sammen med potetene i 10 minutter hvis du ønsker varmt tilbehør til fisken.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og urtemiksen. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Snu på potetene en gang under steketiden.
 Skyll limen godt, og riv limeskallet (kun det grønne) på den fine siden av et rivjern. Ha curry- og mangodressingen i en serveringsskål, og smak til med det revne sitronskallet og litt salt.  
 Skrell og kutt gulroten i tynne strimler med en potetskreller eller en skarp kniv. Kutt eplet og reddikene i tynne båter. Bland gulrotstrimlene og den strimlede grønnkålen sammen med eple- og reddikbåtene i en skål, og vend inn litt olivenolje, salt og saft fra den halve limen.
 Skyll fisken i kaldt vann, tørk den lett, og skjær den i porsjonstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt og flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. 
Vel bekomme!