Pannestekt laks med agurksalat, rømme og potetbåter

Pannestekt laks med agurksalat, rømme og potetbåter

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
700 g
Agurk
½ stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Brokkoli
1 stk
Lettrømme
250 g
(Melk, Laktose)
Laksefilet
600 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
435 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
5 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt finrevet sitronskall i rømmen for en friskere smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i 20–30 minutter, eller til de er gylne.
Kutt agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin. Bland agurkskivene sammen med litt saft fra sitronen og 1 ts sukker i en skål.
Kok opp omtrent 1 liter vann i en kjele. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i omtrent 2 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
Server rømmen til retten.
Vel bekomme!