Rød currygryte med torsk og grønnsaker servert med jasminris

Rød currygryte med torsk og grønnsaker servert med jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Rød currypaste
1 pakke
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Kokosmelk
1 stor boks
Lettsaltet torskefilet
200 g
(Fisk)
Jasminris
150 g
Koriander
½ bunt
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
373 kcal
Fett:
1 g
Karbohydrater:
64 g
Protein:
26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten er litt sterk, så smak deg frem med 1 ts, og tilsett eventuelt mer om du ønsker.

Skrell og finhakk sjalottløken. Skrell gulroten, og kutt skallet av selleriroten. Kutt grønnsakene i terninger.   
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 1 i omtrent 2 minutter. Ha i 1–2 ts av currypasten, og stek videre i 1–2 minutter. Rør inn fiskebuljongen og kokosmelken, og kok opp.
Skyll og tørk fisken, og skjær den i terninger. Ha fisketerningene i gryten, og la dem trekke på middels varme i omtrent 4 minutter. Smak til gryten med pepper og eventuelt litt soyasaus eller salt, og mer currypaste.
Skyll og grovhakk ønsket mengde av korianderen, og kutt limen i båter. Dryss korianderen og press saft fra limen over retten ved servering. 
Vel bekomme!