Ytrefilet av svin med ovnsbakte grønnsaker, knuste poteter og brun saus

Ytrefilet av svin med ovnsbakte grønnsaker, knuste poteter og brun saus

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • glutenfri soyasaus
  • laktosefritt smør
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Poteter
350 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Olivenolje
2 ss
Urtemarinert ytrefilet av svin
400 g
Brokkoli
½ stk
Gul løk
½ stk
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Laktosefritt smør
2 ss
Vann
3 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
579 kcal
Fett:
4 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
59 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, og stek ytrefileten til termometeret viser en kjernetemperatur på 68 grader. Ta deretter ytrefileten ut av ovnen, og la den hvile i noen minutter før du skjærer den i skiver.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Ha kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til det nesten er gjennomstekt og har en lyserosa kjerne. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer det i skiver.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene i ovnen i 17–20 minutter.
 Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør til det har en nøttebrun farge. Rør inn oksebuljongen, spe på med omtrent 3 dl vann under omrøring, og kok opp. Rør maisstivelsen ut i 3 ss kaldt vann i en kopp, og hell maisjevningen i den brune sausen, litt og litt, mens den koker, til sausen har ønsket tykkelse. La sausen småkoke på lav varme frem til servering. Smak til med pepper og eventuelt litt salt eller glutenfri soyasaus.
Hell vannet av potetene, og knus dem lett sammen med 2 ss olivenolje, potetkrydderet, salt og pepper. 
Vel bekomme!