Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- olivenolje
- olje
- salt
Agurk
1 stk
Maistortillaer
2 pakke
Avokado
1 stk
Chipotlemiks
1 pakke
Juliennemiks
1 pakke
Koriander
2 bunt
Lime
3 stk
Mango
1 stk
Storfestrimler
300 g
Tomater
2 stk
Rød chili
1 stk
Rødløk
1 stk
Mørkokt svinekjake
350 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Mexican BBQ
1 pakke
Seterrømme
1 pakke
Aluminiumsfolie
Olivenolje
Olje
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 150 grader.
Bland storfestrimlene sammen med det meksikanske grillkrydderet og det tyrkiske krydderet i en skål. La kjøttet marinere i krydderet frem til det skal stekes.
Kutt tomatene i terninger, og finhakk halve rødløken, halve chilien og den ene korianderpakken. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og smak til med olivenolje, saften fra en halv lime og litt salt.
Skrell mangoen, og fjern stenen. Kutt mangoen og agurken i staver. Finsnitt den andre halvdelen av rødløken. Grovhakk den andre korianderpakken. Ha alle ingrediensene i separate skåler for servering, og skvis saften fra en halv lime over skålene.
Del avokadoen i to, ta ut stenen, skrap ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i terninger. Ha avokadoterningene, 1/4 av rømmen, litt olivenolje, saften fra en halv lime og litt salt i en serveringsskål, og mos det lett sammen med en gaffel.
Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i ca. 15 minutter.
Ha svinekjakene i en kjele med lokk, og varm kjøttet opp på middels varme. Riv kjøttet fra hverandre ved hjelp av to gafler. Smak til med chipotlekrydderet og salt, og ha kjøttet over i en serveringsskål.
Finhakk resten av chilien. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Ha chilien og juliennemiksen i kjelen, og stek i 3-4 minutter, eller til kålen i juliennemiksen er blank og mør. Skvis over saften fra en hel lime, og smak til med salt.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Fordel de krydrede storfestrimlene i pannen, og la dem ligge helt stille og steke i ca. 1 minutt, slik at det dannes en stekeskorpe. Beveg på kjøttet, og stek videre i ca. 30 sekunder. Ha storfestrimlene i en serveringsskål.
Kutt en halv lime i båter, og legg limebåtene i en serveringsskål. Fyll tortillaene med ønsket kjøtt, salsaen, avokadokremen, grønnsakene og resten av rømmen, og server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!