Spinatpannekaker med chevre, aromasopp, eple, pære og lettsyltet rødløk
3.95 (77)
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- salt
- sukker
Spinat
50 g
Lettmelk
2½ dl
Egg
2 stk
Hvetemel
2 dl
Aromasopp
200 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Chevre
1 pakke
Eple
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Pære
1 stk
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
½ ts
Kikerter
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 340 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 13 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pannekaker til overs? Fyll dem med pålegg og ta dem med som lunsj!
Skyll spinaten. Ha spinaten og melken i en blender, og kjør det til en jevn masse. Rør sammen eggene, spinatblandingen og litt salt i en bolle. Sikt inn 2 dl hvetemel, litt og litt, og rør til du har en jevn røre.
Kutt soppen i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver.
Ha rødløken i en liten skål, og vend inn ½ ts sukker, en klype salt og saft fra sitronen. Bland alt godt sammen og la det stå frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tynne pannekaker av pannekakerøren. Vent med å snu pannekakene til du ser at de er lette å løfte med en stekespade. Legg pannekakene på et fat med lokk. Begynn på neste punkt mens du venter på pannekakene.
Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene i 3–4 minutter, til de er gylne. Ha kikertene over i en serveringsskål. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek soppen og hvitløken i 4–5 minutter, eller til soppen er gyllen.
Skjær chevren i skiver. Skyll og kutt salaten i biter, og kutt eplet og pæren i terninger.
Fyll pannekakene med de stekte kikertene, soppen og hvitløken, chevren, salaten, eplet, pæren, og den syltede rødløken.
Vel bekomme!