Sitrusstekt svinenakke med ovnsbakte poteter og løk, dampet brokkoli og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
1000 g
Rødløk
2 stk
Svinenakke
900 g
Sitruskrydder
2 pakke
Brokkoli
2 stk
Bearnéssaus
2 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 568 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 32 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk et hvitløksfedd, og stek det sammen med potetene i ovnen for ekstra god smak!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene, og skrell løken. Kutt potetene og løken i båter, fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og løken i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilkene i biter. Kok brokkolien i lettsaltet vann i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!