Sitrusstekt svinenakke med ovnsbakte poteter og løk, dampet brokkoli og bearnéssaus

Sitrusstekt svinenakke med ovnsbakte poteter og løk, dampet brokkoli og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
1000 g
Rødløk
2 stk
Svinenakke
900 g
Sitruskrydder
2 pakke
(Sulfitt)
Brokkoli
2 stk
Bearnéssaus
2 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
568 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
32 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk et hvitløksfedd, og stek det sammen med potetene i ovnen for ekstra god smak!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene, og skrell løken. Kutt potetene og løken i båter, fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og løken i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilkene i biter. Kok brokkolien i lettsaltet vann i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet. 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
Vel bekomme!