Hjemmelaget tomatsuppe med tapasboller og egg

Hjemmelaget tomatsuppe med tapasboller og egg

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Hakkede tomater
400 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Gul paprika
½ stk
Vann
4 dl
Tapasdeig
350 g
(Egg, Melk)
Egg
2 stk
(Egg)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
615 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
8 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt laktosefri crème fraîche i suppen for en mildere og kremet suppe.

Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, ha i de hakkede tomatene, hønsebuljongen og 4 dl vann, og kok opp. La suppen småkoke i omtrent 10 minutter. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Åpne enden på tapasdeigen, og klem ut små kjøttboller i stekepannen. Stek bollene i 3–4 minutter, til de har fått litt farge.
Kutt paprikaen i terninger. Vend tapasbollene og paprikaen inn i suppen. La suppen trekke til resten av retten er ferdig, og smak til med salt og pepper om ønskelig. 
Kok eggene i 7–9 minutter. Skyll eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte, skrell dem og kutt dem i båter. 
Ha eggebåtene i suppeskålene ved servering.
Vel bekomme!