Hjemmelaget tomatsuppe med tapasboller og egg
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Hakkede tomater
400 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Gul paprika
½ stk
Vann
4 dl
Tapasdeig
350 g
Egg
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 615 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 8 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt laktosefri crème fraîche i suppen for en mildere og kremet suppe.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, ha i de hakkede tomatene, hønsebuljongen og 4 dl vann, og kok opp. La suppen småkoke i omtrent 10 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Åpne enden på tapasdeigen, og klem ut små kjøttboller i stekepannen. Stek bollene i 3–4 minutter, til de har fått litt farge.
Kutt paprikaen i terninger. Vend tapasbollene og paprikaen inn i suppen. La suppen trekke til resten av retten er ferdig, og smak til med salt og pepper om ønskelig.
Kok eggene i 7–9 minutter. Skyll eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte, skrell dem og kutt dem i båter.
Ha eggebåtene i suppeskålene ved servering.
Vel bekomme!