Indrefilet av svin med kremet sopp, grønnkål og helstekte poteter
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Poteter
1000 g
Smør
3 ss
Soyasaus
3 ss
Marinert indrefilet av svin
600 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
Sjalottløk
1½ stk
Sjampinjong
200 g
Sjampinjong
100 g
Lett crème fraîche
300 g
Oksebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Sjalottløk
1½ stk
Brokkolistilker og grønnkål
400 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 432 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 34 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer i kjøttet om du har. Stek kjøttet til det har 65 grader i kjernetemperatur. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til temperaturen er 68–70 grader.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll potetene, og ha dem i en ildfast form. Hvis de er store, kan du dele dem i to for å korte ned på steketiden. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Ta formen ut av ovnen, og trykk potetene litt flate med baksiden av en skje. Fordel 3 ss smør og 3 ss soyasaus over potetene. Stek potetene i ovnen i 10–15 minutter til, til de er gylne og sprø i kantene.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
Skrell og finhakk all sjalottløken. Rens soppen for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og tilsett soppen. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett litt smør og halvparten av sjalottløken, og stek videre i 3–4 minutter til, til soppen og sjalottløken er gylne. Tilsett crème fraîchen, oksebuljongen og 2 dl vann. La det hele småkoke frem til servering. Smak til med grovkvernet pepper.
Varm opp stekepannen du stekte kjøttet i til middels varme, og ha i litt olje. Ha i resten av sjalottløken, og la den surre i omtrent 3 minutter, til den er gyllen. Tilsett grønnkålblandingen, og la den steke i 3–4 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolistilkene er møre. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!