Fish and chips med ertepuré, råkostsalat og remulade

Fish and chips med ertepuré, råkostsalat og remulade

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
1000 g
Potetkrydder
2 pakke
(Sulfitt)
Panert torsk
1080 g
(Fisk, Hvete)
Grønne erter
500 g
Smør
3–4 ss
Gulrøtter
400 g
Sitron
½ stk
Remulade
2 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
311 kcal
Fett:
13 g
Karbohydrater:
39 g
Protein:
10 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tradisjonelt serveres fish and chips med malt- eller løkeddik. Dette er ikke så vanlig å ha hjemme på kjøkkenbenken i Norge, men bruk gjerne eplecidereddik eller hvitvinseddik for den tradisjonelle smaken.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn potetkrydderet når potetene er ferdig stekte. 
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø. 
Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 3–4 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
 Kutt sitronen i båter. Skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern. Ha gulrøttene i en serveringsskål, og smak til med saft fra sitronen.
Server remuladen og resten av sitronbåtene ved siden av retten.
Vel bekomme!