Fish and chips med ertepuré, råkostsalat og remulade
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
1000 g
Potetkrydder
2 pakke
Panert torsk
1080 g
Grønne erter
500 g
Smør
3–4 ss
Gulrøtter
400 g
Sitron
½ stk
Remulade
2 pakke
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 311 kcal
- Fett:
- 13 g
- Karbohydrater:
- 39 g
- Protein:
- 10 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tradisjonelt serveres fish and chips med malt- eller løkeddik. Dette er ikke så vanlig å ha hjemme på kjøkkenbenken i Norge, men bruk gjerne eplecidereddik eller hvitvinseddik for den tradisjonelle smaken.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn potetkrydderet når potetene er ferdig stekte.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 3–4 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Kutt sitronen i båter. Skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern. Ha gulrøttene i en serveringsskål, og smak til med saft fra sitronen.
Server remuladen og resten av sitronbåtene ved siden av retten.
Vel bekomme!