Quinoa bowl med halloumi, ovnsbakt rødkål og søtpotet, toppet med speilegg
3.86 (79)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Mandler·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Rødkål
300 g
Halloumi
200 g
Teriyakisaus
100 g
Quinoa
200 g
Egg
2 stk
Mandelskiver
1 pakke
Gressløk
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 823 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm quinoaen i stekepannen og tilsett det krydderet du liker.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll søtpoteten godt, og kutt den i skiver. Kutt rødkålen i to båter. Legg søtpoteten og rødkålen på et stekebrett med bakepapir og vend inn 1 ss av teriyakisausen, og litt salt og pepper. Fordel det utover stekebrettet, men la det være igjen plass til halloumiskivene. Legg halloumien på stekebrettet, og stek alt i ovnen i omtrent 15–20 minutter, til halloumien er gyllen og søtpotetene er gjennomstekte.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist mandelskivene, under stadig omrøring, i et par minutter, til de har fått en gyllen farge. Legg mandelskivene i en skål.
Senk temperaturen på stekepannen til middels varme, og ha i litt olje. Stek eggene som speilegg i omtrent 3 minutter.
Skyll, tørk og finhakk gressløken.
Fordel quinoaen i to dype skåler, og topp den med søtpoteten, rødkålen, halloumien og speileggene. Topp quinoa bowlen med mandelskivene, gressløken, sesamfrøene og resten av teriyakisausen.
Vel bekomme!