Quinoa bowl med halloumi, ovnsbakt rødkål og søtpotet, toppet med speilegg

Quinoa bowl med halloumi, ovnsbakt rødkål og søtpotet, toppet med speilegg

3.86 (79)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpotet
1 stk
Rødkål
300 g
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Teriyakisaus
100 g
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Quinoa
200 g
Egg
2 stk
(Egg)
Mandelskiver
1 pakke
(Mandler)
Gressløk
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
823 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
69 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm quinoaen i stekepannen og tilsett det krydderet du liker.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll søtpoteten godt, og kutt den i skiver. Kutt rødkålen i to båter. Legg søtpoteten og rødkålen på et stekebrett med bakepapir og vend inn 1 ss av teriyakisausen, og litt salt og pepper. Fordel det utover stekebrettet, men la det være igjen plass til halloumiskivene. Legg halloumien på stekebrettet, og stek alt i ovnen i omtrent 15–20 minutter, til halloumien er gyllen og søtpotetene er gjennomstekte.  
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist mandelskivene, under stadig omrøring, i et par minutter, til de har fått en gyllen farge. Legg mandelskivene i en skål. 
Senk temperaturen på stekepannen til middels varme, og ha i litt olje. Stek eggene som speilegg i omtrent 3 minutter.
Skyll, tørk og finhakk gressløken. 
 Fordel quinoaen i to dype skåler, og topp den med søtpoteten, rødkålen, halloumien og speileggene. Topp quinoa bowlen med mandelskivene, gressløken, sesamfrøene og resten av teriyakisausen. 
Vel bekomme!