Falafel med asiatisk rødkålsalat toppet med chilimajones
4.09 (80)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Lime
1 stk
Chilimajones
75 g
Koriander
½ bunt
Falafelmiks
½–1 pakke
Finsnittet rødkål
200 g
Appelsin
1 stk
Vårløk
1 pakke
Rød chili
1 stk
Koriander
½ bunt
Sesamfrø
1 pakke
Teriyakisaus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 275 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 6 g
- Protein:
- 2 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 30–60 sekunder.
Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Skyll, tørk og finhakk korianderen og spar på halvparten til salaten. Ha chilimajonesen i en serveringsskål og smak til med ønsket mengde av korianderen, limeskallet, saft fra limen og salt.
Tilbered falafelmiksen som anvist på pakken, men tilsett 1-2 dl mer vann. Rull falafeldeigen til små boller, og trykk bollene litt flate. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne og sprø.
Skrell appelsinen, og kutt den i terninger. Finhakk vårløken og chilien. Bland rødkålen, appelsinen, vårløken, chilien, korianderen, sesamfrøene og teriyakisausen sammen i en serveringsskål.
Vel bekomme!