Falafel med asiatisk rødkålsalat toppet med chilimajones

Falafel med asiatisk rødkålsalat toppet med chilimajones

4.09 (80)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
Lime
1 stk
Chilimajones
75 g
(Egg, Sennep)
Koriander
½ bunt
Falafelmiks
½–1 pakke
Finsnittet rødkål
200 g
Appelsin
1 stk
Vårløk
1 pakke
Rød chili
1 stk
Koriander
½ bunt
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
275 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
6 g
Protein:
2 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 30–60 sekunder.

 Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Skyll, tørk og finhakk korianderen og spar på halvparten til salaten. Ha chilimajonesen i en serveringsskål og smak til med ønsket mengde av korianderen, limeskallet, saft fra limen og salt. 
 Tilbered falafelmiksen som anvist på pakken, men tilsett 1-2 dl mer vann. Rull falafeldeigen til små boller, og trykk bollene litt flate. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne og sprø. 
 Skrell appelsinen, og kutt den i terninger. Finhakk vårløken og chilien. Bland rødkålen, appelsinen, vårløken, chilien, korianderen, sesamfrøene og teriyakisausen sammen i en serveringsskål.
Vel bekomme!