Fiskeboller i hvit saus med reker og karristekte rotgrønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
1000 g
Rotgrønnsaker i staver
600 g
Kålrot i staver
250 g
Karri
2 pakke
Fiskeboller i hvit saus
1700 g
Lyngen-reker
2 pakke
Gressløk
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 566 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok grønnsakene i lettsaltet vann i omtrent 6 minutter. Bland karrien inn i sausen for en mild karrisaus.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til fiskebollene.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn karrien, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i 15–20 minutter, til grønnsakene er møre. Vend om på grønnsakene underveis i steketiden.
Legg posen med fiskeboller i vannet fra punkt 1, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha fiskebollene over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Skyll og finhakk gressløken. Topp retten med gressløken og rekene.
Vel bekomme!