Sprøstekt grillbacon med kremet ris, dampet spisskål og sitronsjy
3.93 (115)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Jasminris
250 g
Grønne erter
125 g
Chilimajones
2 pakke
Grønn spisskål
1 stk
Vann
½ dl
Smør
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Grillbacon
600 g
Sitron
1 stk
Smør
4 ss
Soyasaus
2 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 537 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 53 g
- Protein:
- 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke har soyasaus, kan du fint droppe det, eller erstatte det med 1 ss rødvinseddik. Chilimajonesen kan også serveres ved siden av hvis den blir for sterk for de minste.
Tilbered risen som anvist på pakken. Tilsett de grønne ertene i kokevannet de siste to minuttene av koketiden.
Skrell og finhakk sjalottløken. Kutt spisskålen i fire båter langs stilken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett ½ dl vann, 1 ss smør og litt salt. Sett lokk på stekepannen, og damp spisskålen i 3–4 minutter, eller til den er mør.
Varm opp en ny stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek baconet i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Legg baconet over på en tallerken.
Stek løken og 4 ss smør i stekepannen fra punkt 4 i omtrent 2 minutter, eller til løken er gyllen. Klem over saft fra halve sitronen, og vend inn 2 ss soyasaus. Hell sitronsjyen over kålen fra punkt 3.
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten. Vend chilimajonesen inn sammen med risen og ertene rett før servering.
Vel bekomme!