Asiatisk kyllinggryte med kokosmelk, ingefær og basmatiris

Asiatisk kyllinggryte med kokosmelk, ingefær og basmatiris

Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Mandler

Basisvarer:
  • Laktosefri melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Kyllinglårfilet
300 g
Basmatiris
1 pakke
Brokkoli
1/2 stk
Rød paprika
1/2 stk
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Ingefær
1/2 bit
Chiliflak
1 pakke
Kormapaste
1/2 glass
(Sennep, Mandler)
Hønsebuljong
1/2 pakke
Kokosmelk
1/2 pakke
Laktosefri melk
1 dl
Vårløk
1/2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Maisstivelse
1 pakke
Vann
4 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vær forsiktig når du smaker til med chiliflakes. Det tar litt tid før smaker setter seg.

Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i små biter. Kutt paprikaen og løken i strimler. Skrell og riv hvitløken og ingefæren på et rivjern.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme. Stek hvitløken, løken og ingefæren i 1-2 minutter. Skru ned temperaturen til middels høy varme, ha i kormapasten og hønsebuljongen, og rør rundt. Spe på med kokosmelken og 1 dl laktosefri melk, og kok opp.
Bland ut maisstivelsen med 4 ss vann. Hell maisjevningen i gryten, litt og litt, til du oppnår ønsket konsistens.
Skjær kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-4 minutter, og krydre med salt og pepper.
Ha kyllingen, brokkolien og paprikaen i gryten, og la det småkoke i 4-5 minutter. Smak til med salt, pepper og chiliflakesene.
Finsnitt vårløken, og strø den over kyllinggryten før servering.
Vel bekomme!