Squashrøsti med feta, dill, ristede pinjekjerner og chevresalat
4.18 (76)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- olje
- salt
- sukker
Squash
1 stk
Vårløk
1 pakke
Dill
1 bunt
Fetaost
100 g
Egg
2 stk
Hvetemel
2½ dl
Sukker
1 ss
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Pinjekjerner
1 pakke
Chevre
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 169 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 1 g
- Protein:
- 8 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp røstiene med litt honning for mer sødme eller litt limesaft for mer syrlighet.
Grovriv squashen på et rivjern. Ha den revne squashen i et dørslag, og strø over litt salt. La squashen stå i noen minutter før du klemmer ut væsken med hendene. Skyll og finhakk vårløken og dillen. Smuldre fetaosten med hendene.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i omtrent 1 minutt, til de er gylne.
Bland squashen sammen med eggene, halvparten av vårløken, fetaosten og dillen, 2½ dl hvetemel, 1 ss sukker og litt salt. Varm opp stekepannen du ristet pinjekjernene i til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen i 4–5 minutter på hver side. Legg røstiene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering.
Kutt tomaten i terninger. Bland tomaten og resten av vårløken sammen med salaten i en serveringsskål. Skjær chevren i tynne skiver. Topp salaten med chevreskivene og litt olivenolje.
Topp squashrøstiene med salaten, pinjekjernene, resten av fetaosten og dillen.
Vel bekomme!