Squashrøsti med feta, dill, ristede pinjekjerner og chevresalat

Squashrøsti med feta, dill, ristede pinjekjerner og chevresalat

4.18 (76)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • sukker
Squash
1 stk
Vårløk
1 pakke
Dill
1 bunt
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Hvetemel
2½ dl
Sukker
1 ss
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Pinjekjerner
1 pakke
Chevre
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
169 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
1 g
Protein:
8 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp røstiene med litt honning for mer sødme eller litt limesaft for mer syrlighet.

Grovriv squashen på et rivjern. Ha den revne squashen i et dørslag, og strø over litt salt. La squashen stå i noen minutter før du klemmer ut væsken med hendene. Skyll og finhakk vårløken og dillen. Smuldre fetaosten med hendene.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i omtrent 1 minutt, til de er gylne.
 Bland squashen sammen med eggene, halvparten av vårløken, fetaosten og dillen, 2½ dl hvetemel, 1 ss sukker og litt salt. Varm opp stekepannen du ristet pinjekjernene i til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen i 4–5 minutter på hver side. Legg røstiene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering. 
 Kutt tomaten i terninger. Bland tomaten og resten av vårløken sammen med salaten i en serveringsskål. Skjær chevren i tynne skiver. Topp salaten med chevreskivene og litt olivenolje.  
Topp squashrøstiene med salaten, pinjekjernene, resten av fetaosten og dillen.
Vel bekomme!