Paprikapestobakt kylling med gulrotpuré og smørstekte neper med sesamfrø
4.15 (121)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Mandler·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Kyllingbryst med skinn
420 g
Paprikapesto
1 glass
Gulrøtter
400 g
Smør
2 ss
Neper
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 587 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 24 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til gulrotpuréen med chiliflak!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Fordel pestoen utover kyllingskinnet, og legg kyllingen med skinnsiden opp i en smurt, ildfast form. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt. Ta vare på stekesjyen.
Kutt endene av gulrøttene, og del dem i 6–7 biter. Kok dem i 5 minutter, til de er møre. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør og ½ ts salt, og mos dem til en jevn puré med en stavmikser.
Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, eller til de er lett gylne. Legg sesamfrøene på et fat. Rens og del nepene i 8–10 båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Skyll, tørk og grovhakk persillen. Ha 2 ss smør i stekepannen, og stek hvitløken og nepene i 3–4 minutter, til nepene er gylne. Vend inn persillen og sesamfrøene, og krydre med salt og pepper.
Hell stekesjyen over retten ved servering.
Vel bekomme!