Paprikapestobakt kylling med gulrotpuré og smørstekte neper med sesamfrø

Paprikapestobakt kylling med gulrotpuré og smørstekte neper med sesamfrø

4.15 (121)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Mandler
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Kyllingbryst med skinn
420 g
Paprikapesto
1 glass
(Mandler, Cashewnøtter, Melk)
Gulrøtter
400 g
Smør
2 ss
Neper
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Bladpersille
1 bunt
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
587 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
24 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til gulrotpuréen med chiliflak!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Fordel pestoen utover kyllingskinnet, og legg kyllingen med skinnsiden opp i en smurt, ildfast form. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt. Ta vare på stekesjyen.
 Kutt endene av gulrøttene, og del dem i 6–7 biter. Kok dem i 5 minutter, til de er møre. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør og ½ ts salt, og mos dem til en jevn puré med en stavmikser.
 Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, eller til de er lett gylne. Legg sesamfrøene på et fat. Rens og del nepene i 8–10 båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Skyll, tørk og grovhakk persillen. Ha 2 ss smør i stekepannen, og stek hvitløken og nepene i 3–4 minutter, til nepene er gylne. Vend inn persillen og sesamfrøene, og krydre med salt og pepper.
Hell stekesjyen over retten ved servering.
Vel bekomme!