Stekt lyr med brokkoli, gnocchi og erter
3.55 (121)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Lyrfilet
375 g
Brokkoli
1 stk
Gnocchi
500 g
Grønne erter
125 g
Crème fraîche
150 g
Sitron
1 stk
Dijonsennep
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 744 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 97 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du ha ordentlig sprøstekt gnocchi, så stek dem i en egen stekepanne i 10 minutter, eller til de er gylne.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Ha på litt olje, salt og pepper, og stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til den er gjennomstekt. Drypp litt olivenolje over fisken ved servering.
Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Kok gnocchiene i omtrent 2 minutter, eller til de flyter opp. Sil av vannet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt smør. Stek brokkolien og gnocchien i omtrent 5 minutter. Vend inn ertene mot slutten av steketiden.
Rør sammen crème fraîchen, saft fra halve sitronen og 1–2 ts av dijonsennepen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Server crème fraîche-dressingen til retten.
Vel bekomme!