Biff og løk med pannestekt squash, ovnsbakte småpoteter, salat og lett urtedressing
3.74 (191)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Delikatessepoteter
300 g
Oregano
1 pakke
Squash
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitron
½ stk
Flatbiff i strimler
300 g
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Lett urtedressing
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 403 kcal
- Fett:
- 7 g
- Karbohydrater:
- 41 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt squashen i lange tynne skiver, og mariner dem i olivenolje, hvitløk og sitron.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn basilikum- og oreganorkydderet, litt olivenolje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skyll og kutt squashen i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek squashen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Ha i halvparten av hvitløken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen. Legg squashen på et fat.
Skrell og kutt løken i omtrent 2 cm tykke strimler. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek kjøttet i omtrent 1 minutt, ha i løken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett resten av hvitløken, og stek alt i omtrent 2 minutter, til kjøttet har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Stek kjøttet og løken i flere omganger for best resultat.
Skyll og kutt tomaten i skiver. Server biffstrimlene sammen med løken, squashen, kålsalaten, tomatskivene og de ovnsbakte potetene. Topp retten med urtedressingen.
Vel bekomme!