Biff og løk med pannestekt squash, ovnsbakte småpoteter, salat og lett urtedressing

Biff og løk med pannestekt squash, ovnsbakte småpoteter, salat og lett urtedressing

3.74 (191)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Delikatessepoteter
300 g
Oregano
1 pakke
Squash
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitron
½ stk
Flatbiff i strimler
300 g
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
403 kcal
Fett:
7 g
Karbohydrater:
41 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt squashen i lange tynne skiver, og mariner dem i olivenolje, hvitløk og sitron.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn basilikum- og oreganorkydderet, litt olivenolje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skyll og kutt squashen i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek squashen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Ha i halvparten av hvitløken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen. Legg squashen på et fat.
 Skrell og kutt løken i omtrent 2 cm tykke strimler. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek kjøttet i omtrent 1 minutt, ha i løken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett resten av hvitløken, og stek alt i omtrent 2 minutter, til kjøttet har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Stek kjøttet og løken i flere omganger for best resultat. 
Skyll og kutt tomaten i skiver. Server biffstrimlene sammen med løken, squashen, kålsalaten, tomatskivene og de ovnsbakte potetene. Topp retten med urtedressingen.
Vel bekomme!