Kylling i sticky appelsinsaus servert med reddiksalat med chilimajones, gulrot og pak choy
4.29 (192)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Flytende honning
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Kyllinglårfilet
400 g
Appelsin
1 stk
Teriyakisaus
100 g
Lime
1 stk
Flytende honning
2 ss
Jasminris
150 g
Reddiker
1 pakke
Chilimajones
75 g
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
1 stk
Vann
4 ss
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 971 kcal
- Fett:
- 49 g
- Karbohydrater:
- 86 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt to av reddikene i tynne skiver, og pynt retten med dem ved servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll appelsinen og limen godt, og finriv appelsin- og limeskallet (kun det oransje og grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med pepper på begge sider. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og 2 ss honning over kyllingen, og smak til med det revne appelsinskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med saft fra limen rett før servering.
Kutt reddikene i små båter. Bland reddikbåtene med chilimajonesen i en skål. Smak til med salt, pepper, det revne limeskallet og saft fra limen.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Del pak choyen i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek gulrøttene i omtrent 4 minutter, og legg dem over i en skål. Ha litt olje i stekepannen, og stek hver snittflate på pak choyen i omtrent 1 minutt. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og la pak choyen dampe under lokk i omtrent 1 minutt. Bland inn gulrøttene og sesamfrøene, og varm opp.
Vel bekomme!