Sommerruller med portobellosopp, friske grønnsaker og peanøttsaus
4.15 (86)
Under 35 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Ingefær
½ bit
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød chili
½ stk
Hakkede peanøtter
2 pakke
Lime
½ stk
Honning
1 pakke
Soyasaus
1–2 ss
Vann
½ dl
Portobello
2 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Mango
½ stk
Reddiker
1 bunt
Koriander
½ bunt
Bønnespirer
1 pakke
Rispapir
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 565 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 96 g
- Protein:
- 18 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne med litt sriracha om du ønkser litt ekstra spice!
Skrell halve ingefæren og hvitløken. Finhakk chilien, og finriv hvitløken og ingefæren på et rivjern. Ha chilien, hvitløken, ingefæren, peanøttene, saften fra limen, 1–2 ss soyasaus og ½ dl vann over i et litermål, og kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med honningen og eventuelt mer soyasaus.
Skrell gulroten. Kutt gulroten og agurken i tynne strimler. Skrell mangoen, og kutt den og reddikene i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Fordel alt utover et stort serveringsfat, sammen med bønnespirene.
Børst jord av soppene, og kutt dem i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i et par minutter, til den mykner og har fått en mørkere farge. Avslutt med å vende inn litt soyasaus. Smak til med salt og pepper.
Dypp ett og ett rispapir i en bolle med vann, og legg papiret på tallerkenen. Fyll papiret med med like mengder av alle ingrediensene, brett inn sidene og rull sammen. Dypp sommerullene i peanøttsausen.
Restetips! Har du mango til overs? Kutt den i biter, frys den og ha den i en smoothie.
Vel bekomme!