Quinoa- og rødbetenuggets med ovnsbakte potetbåter, tzatziki og appelsinsalat

Quinoa- og rødbetenuggets med ovnsbakte potetbåter, tzatziki og appelsinsalat

3.96 (75)
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Rødbeter
2 stk
Ferdigkokt quinoa
200 g
Egg
1 stk
(Egg)
Three spice
½ pakke
Hvetemel
½ dl
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tzatzikikrydder
½ pakke
Sitron
1 stk
Appelsin
1 stk
Rødløk
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk hansker og forkle når du håndterer rødbetene, de kan nemlig farge av på både hender og klær.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og grovriv omtrent 150 gram av rødbetene på et rivjern.
Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Bland rødbetene sammen med quinoaen, egget, ½ dl hvetemel, ønsket mengde av tacokrydderet, litt salt og litt pepper i en bolle.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Bruk en spiseskje til å forme små kaker av nuggetsrøren, og press kakene litt flate. Stek nuggetsene i 2–3 minutter på hver side, eller til de har en jevn og gyllen stekeskorpe. Fordel nuggetsene på stekebrettet, og stek dem sammen med potetbåtene de siste 8–10 minuttene av potetenes steketid.
 Skrell og finhakk hvitløken. Grovriv halve agurken på et rivjern, og klem vannet ut av agurken med hendene. Bland den revne agurken og hvitløken sammen med yoghurten. Smak til med tzatzikikrydderet, saft fra halve sitronen og eventuelt litt salt og pepper.
Kutt appelsinen og resten av agurken i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Grovhakk persillen. Bland alt sammen i en skål og smak til med saft fra resten av sitronen.
Vel bekomme!